Společnost THIMM – THE HIGHPACK GROUP vyvinula  velmi progresivní typ obalu z lepenky, který umožňuje společnou přepravu mražených, chlazených a nechlazených produktů v jednom obalu. Nový typ modulárního obalu „THIMM COOLandFREEZE“ pro přepravu s kontrolovanou teplotou získal právem cenu iF Design Award 2018. 

Cena iF Design Award se uděluje od roku 1953 jako mezinárodně uznávaná značka dobrého designu. Porota při hodnocení hodnotí inovaci a zpracování, funkčnost, kvalitu ztvárnění, odpovědnost a umístění. Udílení cen iF Design Awards 2018 se konalo 9. března v prostorách BMW Welt v Mnichově.

Zásilkový obal „THIMM COOLandFREEZE“ s několika teplotními zónami je trvale udržitelnou inovací v oblasti e-commerce. Rozdílné zóny se optimálně hodí pro e-shopy pro přepravu potravin nebo zdravotnických výrobků citlivých na teplotu. Možná je i kombinace s produkty, jejichž teplota nemusí být kontrolována. Obal se dodává volitelně předkompletovaný nebo jako přířez složený naplocho. Tento obal z vlnité lepenky je ekologickou alternativou k zásilkovým řešením z polystyrenu nebo plastu.

Různé teplotní zóny tvoří modulární vložky

Konstrukce se skládá z dvoudílného obalu a modulárních vložek pro různé teplotní zóny. Přebal s vrstvou z polyethylenu chrání před vlhkostí, např. kondenzovanou vodou. Díky nové technice skládání lze rychle sestavit stabilní box. Teplotní zóny se vytvoří pomocí vložek. Tímto způsobem je tak možné přepravovat v jednom obalu například ovoce nebo zeleninu společně s čerstvými produkty, jako jsou sýry nebo uzeniny.

Chladící prvky ovlivňují intenzitu chlazení

Vložka pro nechlazené výrobky se skládá z vlnité lepenky a tvoří základ pro ostatní teplotní zóny. Plášť z přírodních vláken s polyethylenovou fólií při tom funguje jako izolátor. Chladicí akumulátory na bázi vody zajišťují cílovou teplotu nižší než 3 °C a vytvářejí tak prostor pro přepravu chlazených výrobků. U mražených výrobků se pro dosažení teploty -18 °C používá suchý led. Pomocí těchto chladicích prvků tak lze řídit intenzitu chlazení výrobků, přičemž teplota zůstává konstantní po dobu až 48 hodin.