Společnost Rithrama uvedla na trh další řadu materiálů pro výrobu etiket na potraviny. Vedle samotných papírů splňujících i ty nejpřísnější hygienické požadavky, etikety používají i selektivní typy lepidel určených pro přímý styk s potravinou (food contact). Etikety lze použít na celou řadu aplikací, především na ovoce či zeleninu.

V současnosti etikety plní v rámci balení řadu funkcí a někdy dokonce musí suplovat i informativní funkci samotného obalu. To se týká i etiketek, kterými je označeno přímo na svém povrchu ovoce či zelenina. Na materiál, adheziva i tiskové barvy se v tomto případě vztahuje hned celá řada legislativních opatření.

Etiketa na potravině

Potravinové etikety musí na potravině komunikovat nejen důležité nutriční údaje, ale také slouží k přilákání zákazníků na určité produkty na pultech. Rithrama nabízí široký výběr fóliových a papírových materiálů, které splňují všechny legislativní, hygienické a estetické požadavky na ně kladené.

Některé důležité standardy

Standardem pro potravinářský průmysl je EC 1935/2004. V případě vícevrstvých obalů se regulace na obalové materiály řídí i EU 10/2011. Materiály splňují i americký standard FDA 175.105 (Food and Drugs Administration) a německé požadavky na materiály pro food contact v rámci BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung).