Tisková konference MEAT-TECH nastínila nové charakteristiky mezinárodní akce věnované zpracování a balení uzenin, masa a podobných produktů. Veletrh je poprvé nově rozšířen i o oblast potravin s vysokým obsahem bílkovin.

 

Veletrh MEAT-TECH (28.–30. května 2024, Fiera Milano), představí kompletní ekosystém špičkových technologií zpracování a balení pro sektor uzenin, masa a hotových jídel spolu s přísadami, aromaty a kořením. Akce je zaměřena především na kompletní vybavení masokombinátů s nejmodernějšími plnicími stroji, přípravnými linkami, systémy vážení, porcování, tvarování a vytlačování a dávkovacími a varnými systémy. Na tomto novém ročníku veletrhu budou mít profesionálové a experti na vývoj inovativních produktů příležitost setkat se s dodavateli technologických řešení pro tradiční i nové produkty na bázi bílkovin.

MEAT TECH ve spojení s PRO-TECH

Zejména tento poslední segment bude středem pozornosti na nové tematické výstavě PRO-TECH, která doplní již tak rozsáhlou nabídku technologií a řešení pro zpracování a balení masa, která byla na MEAT-TECH vždy vystavována, o řadu alternativních surovin a konkrétní řešení pro tento rozvíjející se trh. PRO-TECH se bude věnovat výhradně novým výstavním sektorům, jako jsou ryby, tvrdý sýr, hotová jídla a krmivo pro domácí zvířata, s novým zaměřením na alternativní proteiny, rostlinné potraviny, potraviny s vysokým obsahem bílkovin a proteinové snacky.

Obaly a balící technologie chybět tradičně nebudou

MEAT-TECH 2024 tak poslouží jako platforma pro celý trh s proteinovými potravinami a spojí dlouhodobé zkušenosti veletrhu se schopností reagovat na dynamiku trhu řízenou novým životním stylem a spotřebními vzory, které mají integrovaný pohled na maso a masu podobné bílkoviny. Akce, která je součástí sítě veletržních veletrhů Ipack Ima, představuje místo sbližování komplementárních odvětví a výrobních řetězců, které jim dává příležitost sdílet nápady a urychlit tempo inovací. Velký akcent bude i na systémy balení, obaly a balící technologie. Chybět nebudou ani obalové materiály a technologie, koncová řešení, značení a sledovatelnost, chladicí a mycí systémy, čisticí, hygienická a bezpečnostní zařízení či řešení z hlediska automatizace a robotiky. Předpokládá se, že přehlídka bude vysoce specializovanou B2B událostí a zároveň jedinou akcí v tomto sektoru a tohoto rozsahu v roce 2024.

MEAT-TECH a novou sekci PRO-TECH pořádá Ipack Ima a budou se konat na výstavišti Fiera Milano od 28. do 30. května 2024.