Mouční moli, červi v těstovinách a tyčinkách - vetřelci v sušených meruňkách spotřebitele nemile zaskočí, obchodníka rozzlobí. Reklamace z výše popsaných důvodů od důležitého odběratele přichází obvykle až po mnoha měsících od dodání, uvede v chod obranné mechanismy výrobce poškozené potraviny a generuje řadu otázek, včetně té klíčové: Došlo k zamoření u nás, nebo až ve skladu prodávajícího či někde během často i komplikovaného logistického řetězce? Radek Aulický, Výzkumný ústav rostlinné výroby, má v této oblasti letité zkušenosti, na základě, kterých představí „Manuál pro reklamační řízení ke skladištním škůdcům“.

 

Přijďte si pro odpovědi - PackSummit 2018

☺   Jaká jsou nutná předběžná opatření u výrobců těstovin, rýže, müsli tyčinek, suchých a skořápkových plodů?

☺   Týká se tento problém krmiv pro naše mazlíčky?

☺   Došlo ke kontaminaci až u obchodníka?

☺   Dá se doba kontaminace objektivně prokázat?

☺   Jsou škůdci nebezpečím pro naše zdraví, nebo je to jenom estetický problém?

☺   Co s naší spíží, objevíme-li nezvané hosty v některých baleních?

  

Speaker - PackSummit 2018

Ing. Radek Aulický, Ph.D.  vystudoval Českou zemědělskou universitu v Praze (Obor Rostlinná produkce a Odbor Zemědělská a lesnická fytopatologie a ochrana rostlin).  Pracuje ve Výzkumném ústavu rostlinné výroby na pozici vedoucí týmu ochrana zásob před skladištními škůdci. Je členem Národního programu genetických zdrojů mikroorganismů a drobných živočichů hospodářského významu.

Odborné zaměření: Skladištní škůdci, identifikace, monitoring, metody chemické a nechemické ochrany. Řízené atmosféry, aplikace aerosolů, fumigace.