Konference Was gibt's Neues/What's new in Food Contact Materials je každoroční akcí, která je zaměřena na odbornou veřejnost (výrobce, zpracovatele, distributory, specializované agentury, úřady, média, spotřebitele). V tomto roce je středem pozornosti zdravotní posouzení látek ve styku s potravinami v souvislosti s požadavky právních předpisů.

Jedním z bodů programu je i informace o činnosti národních a evropských referenčních laboratoří. Vedle přednášejících z rakouské národní referenční laboratoře (NRL) AGES, vystoupí zástupci z české NRL (Ing. Syčová, Regionálny ústv veřejného zdravia, Poprad) i ze slovenské NRL (Ing. Sosnovcová, Státní zdravotní ústav, Praha).

Zajištěno je simultánní tlumočení.

 

Místo:

AGES, Spargelfeldstrasse 191, 1220 Wien

 

Cena:

240,- € + DPH

 

Přihlásit se lze on-line, nebo e-mailem: akademie@ages.at

 

Program

 

10:00        Begrüßung / Welcome note

 

10:15        Einführungsvortrag zur rechtlichen Regelung von Lebensmittelkontaktmaterialien und –gegenständen / Legislation and other Requirements for  FCM; (J. FOISNER/AGES)

 

11:00        Die neue / The new  “EU Guidance on information in the plastics supply chain“ ; (M. SYCOVA/Regional Public Health Authority/NRL-Slovakia) - Ve slovenštině se simultánním tlumočením

 

11:45        Diskussion / Discussion

 

12:00        Mittagsbuffet / Lunch

 

13:00        Metalle und Legierungen / Metals and Alloys; (Ch. HAMETNER/AGES)

 

13:45        Vortrag NRL Tschechische Republik / Non-harmonized FCM, risk assessment and experience at national and EU level, the role of EFSA in this area. (J. SOSNOVCOVA/National Institute of Public Health /Czech Republic) - V češtině se simultánním tlumočením

 

14:30        Diskussion / Discussion

 

14:45        Kaffeepause / Coffee Break

 

15:15        Kunststoffverordnung (EG) Nr.  10/2011 – Was ist letztlich ab 01.01.2016 zu beachten? / Plastic Regulation (EU) No. 10/2011- What’s to consider finally as of 01.01.2016? (M. POLZ/ AGES, NRL Austria)

 

16:00        Diskussion / Discussion

 

16:15        Ende / End

.