Jen za pár dní (3. – 6.5.) otevře své brány známý veletrh v italském Miláně. Jak i v předchozích ročnících bude na výstavišti představena kompletní průřezová nabídka od zpracování po balení, od designu po inovativní materiály, od označování až po ukončení výroby, od automatizace po digitalizaci…

 

Veletrh IPACK-IMA, který má za sebou již 24 „živých“ ročníků a v současnosti slaví 60 let svého vzniku, patří k tradičním veletrhům na evropském trhu. Poslední „živý“ ročník veletrhu před pandemií COVID 19 v roce 2018 navštívilo více než 74000 návštěvníky z potravinářského, nápojového a nepotravinářského průmyslu, kteří se zde setkali s více než 1500 vystavovateli.

IPACK IMA, ale i Pharmintech

V novém ročníku dali organizátoři větší akcent i na nepotravinářský sektor, především se zvláštním zřetelem na chemický a farmaceutický sektor. Podle řady prognoz se jedná o dva z hlavních segmentů, které budou nabízet řadu nových rozvojových příležitostí nejenom pro producenty sortimentu, ale i pro obaláře. Z tohoto důvodu vzniklo úspěšné propojení Ipack Ima a Pharmintechu. Na veletrhu budou presentovány nejpokročilejší řešení pro zpracování, balení, přístrojové vybavení, pro hygienicky čisté prostory a aplikace pro firemní management, ale i digitální a automatizační technologie používané v tomto odvětví, od IoT (internetu věcí) přes systémy AR (umělé inteligence) až po správu dat.

Vítězové WS si v Milánu přeberou cenu

Vítězství WorldStar Packaging Awards 2022, tedy soutěže pořádané Světovou obalovou asociací  WPO (kde je národní soutěž Obal roku, pořádaná obalovou asociací SYBA, jako jediná na čs. trhu certifikovaná)  letos dosáhlo celkem 240 obalových řešení, z toho 13 z České republiky a 2 ze Slovenska. Slavnostní udílení cen se fyzicky uskuteční 4. května 2022 v průběhu veletrhu IPACK-IMA. V rámci ceremoniálu budou také vyhlášeni vítězové speciálních kategorií – Cena prezidenta (President’s Award), Cena za udržitelnost (Sustainability Award), Cena za marketing (Marketing Award) a Cena za balení, které chrání jídlo (Packaging that Saves Food Award).