Nestlé představilo svou nejnovější inovaci v oblasti rostlinných produktů. Jedná se o alternativu mléka, která chuťově kombinuje jedinečnou směs ovsa a fava fazole se silnou nutriční hodnotou. A co víc, s produktem naprosto % kombinuje i zdařilý design obalu.
Kombinací ovsa a favy má alternativa rostlinného mléka 5 g bílkovin na porci a všechny aminokyseliny potřebné ve stravě k zajištění vysoce kvalitních bílkovin. Navíc jemná, oříšková chuť a hladká textura pocházející z favy a ovsa činí nápoj vhodným pro každou denní dobu samotný, ve smoothie nebo s cereáliemi.
Rozšířená řada rostlinných příchutí
Nestlé nabízí širokou škálu rostlinných produktů vyrobených z přísad, jako je hrášek, rýže, oves, sója, kokos a mandle. Odborníci na výzkum a vývoj společnosti Nestlé také zkoumají další generaci rostlinných složek včetně fava, přičemž zvažují různé funkční, nutriční a udržitelné aspekty. Vědci společnosti zabývající se rostlinami a potravinami pracují na šlechtění a výběru výživných, chutných luštěnin, které se nejlépe hodí pro různé rostlinné alternativy.
Nápojový karton v rozpoznatelném „přírodním“ designu
Nápoje na bázi ovsa a fava budou zatím uvedeny na národní úrovni v obchodech s potravinami a masových maloobchodech v USA pod značkou natural blass. Jako vhodný obal byly použity nápojové kartony, které splňují veškeré funkční i hygienické předpoklady. Velmi vhodně byla na ně použita grafika v nevtíravých odstínech evokující přírodní podstatu nápoje. Při návrhu obalu bylo i pamatováno na to, že obal je nabízen ve dvou variantách Oat Milk Original a Oat Milk Neslazený. Příchutě jsou od sebe výrazně odlišeny již při prvním běžném pohledu centrální převažující barvou hnědou, eventuálně zelenou.