OBALOVÝ INSTITUT SYBA, který zejména poskytuje služby členům CZECH AND SLOVAK PACKAGING ASSOCIATION SYBA z.s. a je organizátorem soutěží OBAL ROKU a DESIGN TOUCH – OBALOVÝ DESIGN ROKU a je také vydavatelem on-line newslettru CS Packaging News, se dohodl na spolupráci se společností Veletrhy Brno a.s.
Tradice do zlatých šedesátých
V rámci této spolupráce poskytuje odbornou garanci veletrhu EmbaxPrint 2016. Veletrhu, který je platformou pro předvedení novinek v oblasti obalů, obalových materiálů a balicích technologií pro český i slovenský trh. Veletrhu, jehož historie sahá do konce šedesátých let minulého století. Veletrhu, s nímž je spojena i historie obalové soutěže OBAL ROKU, kdy již v sedmdesátých letech minulého století byly na Embaxu prezentovány vítězné exponáty OBALU ROKU. Veletrhu, který se otevře návštěvníkům brněnského výstaviště ve dnech 17.-19.02.2016.
OBAL ROKU v G1
Ne jinak tomu bude i letos a opět se představí v pavilonu G1 speciální expozice vítězů soutěže OBAL ROKU 2015 a také soutěže o nejlepší obalový design DESIGN TOUCH 2015. Každý den veletrhu v 16 hodin na stánku Syba v pavilonu G1 čeká návštěvníky příjemné překvapení, možná přijde i Nazgul…
Mezinárodní konference Save Food
OBALOVÝ INSTITUT SYBA pořádá v rámci doprovodného programu veletrhu EmbaxPrint s ohledem na souběžně probíhající potravinářské veletrhy dne 18.02.2016 mezinárodní konferenci Save Food zaměřenou na balení potravin, svoji účast potvrdili vedle českých spíkrů i přednášející z Rakouska a Francie. Konference se uskuteční ve výškové budově, v kinosálu. Registrace je již otevřena.
Předběžný program:
Save Food Packaging - Victoria Heinrich, OFI (anglicky s doprovodným překladem)
Test na PVC v obalech - Václav Doležal, OBALOVÝ INSTITUT SYBA
Písmo na obalech potravin - Milan Heroudek, SŠG Brno
Nové francouzské povinné označení TRIMAN - Vincent Chamagne, konzultant (anglicky s doprovodným překladem)
Na Interpack 2017 přes Save Food - Kateřina Kolářová, OBALOVÝ INSTITUT SYBA
Dotisk data a šarže - Lenka Kosinová, REKO PRINT
Jednocestné kegy - Tomáš Kočiš, Coopro; Vlado Volek, OBALOVÝ INSTITUT SYBA