Aptar Food + Beverage uvedl na trh další typ invertního uzávěru vyrobeného technologií SimpliSqueeze®. Nový typ XLV uzávěr tedy rozšiřuje portfolio produktů, které využívají tuto progresivní technologii.

 

Dvoupalcový Ultra XLV je první uzávěr společnosti Aptar s dostatečně velkým ventilem, aby bylo možné jím úspěšně dávkovat i velmi husté nebo vysoce viskózní produkty, včetně těch, které obsahují i volné menší částice. 2” Ultra XLV lze použít jak v kombinaci s lahvičkou, tak i s invertním typem flexibilního sáčku. Použití ventilového dávkování garantuje čistotu, přesnost i spotřebitelské pohodlí při každém zmáčknutí.

Lepší vyprazdňování produktu z obalu

Ventil primárně určený na vysoce viskózních kategorii produktů byl vyroben za pomoci osvědčené technologie SimpliSqueeze®, kterou využívají spotřebitelé již více než 25 let. Novinka umožňuje alternativní typ balení především pro vaničky či dozy, které jsou často plněny např. dressingy, smetanovými sýry či arašídovým máslem. Nový 2” Ultra XLV od Aptaru umožňuje, aby se tyto produkty s vyšší viskozitou mohly přesunout i směrem k flexibilním obalům, kde mohou být skladovány v obrácené poloze. Obrácené obaly zajišťují, že tyto hustší produkty jsou vždy připraveny k dávkování a napomáhají úplnému vyprázdnění produktu z obalu. V kombinaci se SimpliSqueeze® nepotřebuje koncový spotřebitel žádné náčiní a zároveň typ uzávěru zabraňuje případnému kapání, rozlití nebo jinému typu úniku produktu z obalu.

Universální použití

2” Ultra XLV je všestranný a je dodáván se standardní povrchovou úpravou krku, což umožňuje jeho použití na různé obalové materiály. Navíc lze jednoruční vyklápěcí vršek se SimpliSqueeze® přizpůsobit na základě individuálních požadavků na produkt v širokém rozsahu viskozit produktu v závislosti na typu balení.