Technologie  ALTOPACK se vyznačuje hned několika benefity. Všechny však směřují k výkonnosti stroje spojené s výbornou funkčností a estetickým vjemem produktu. Tím jsou v tomto případě tzv. „dlouhé“ sáčky, jinými slovy sáčky, u kterých výrazně délka převyšuje ostatní rozměry, např. na špagety.

 

Sáček s dvojitým čtvercovým dnem na dlouhé těstoviny (linguine, špagety, tagliatelle, fettuccine

atd.) je svým způsobem velmi inovativní. Tato novinka byla realizována za pomoci automatického balicího stroje AOD ULTRA Altopack. Tento horizontální stroj se vyznačuje

jednoduchostí i výborným výkonem. Mezi plusy lze připočíst i konečný estetický výsledek a udržitelnost celého řešení.

 

Design, který se snoubí s funkčností

Sáček vyrobený z balicího stroje AOD ULTRA má elegantní a čistý tvar zvláště vhodný pro presentaci.

Sáček je potištěn na všech stranách obalu. Svou atraktivitou i zviditelňuje nutné údaje jako je název, produkt, logo značky a nutriční hodnoty. Produkt má velmi málo viditelné svary a vyznačuje se vysokou přesností konstrukce, což je vše především díky patentované technologii Altopack

Specifický svařovací proces probíhá pomocí ultrazvuku a je technologicky prakticky bezchybný.

Patent Altopack zaručuje absenci úlomků uvnitř křížového svařování (ZERO FRAGMENT) a dokonalé

hermetické uzavření.

 

Respekt k zákazníkovi a životnímu prostředí

Technologie, vyvinutá společností Altopack, pracuje i se sníženým množstvím fólie, tato materiálová úspora představuje v porovnání s dalšími sáčky tohoto typu na trhu asi 20 %. Úsporu přináší i ultrazvukové svařování – porovnání s tradičnějšími řešeními cca 75 %. Výhodou je i kompletní odstranění plastového odpadu. Všechny tyto vlastnosti vedou k výraznému snížení výrobních nákladů

a úspora energie a materiálu zaručující větší ekologickou udržitelnost.

Mezi společnostmi, které používají toto specifické řešení pro balení svých vlastních produktů, patří i jeden z nejznámějších výrobců těstovin, značka Panzani.