Na základě diskuze během semináře věnovaném obalům pro potraviny a kosmetiku a následných konzultací s Ing. Sosnovcovou i zástupci průmyslu byly závěry zapracované do letošního, již 8. vydání manuálu Správná výrobní praxe – obaly pro potraviny a kosmetiku. Manuál je zpracován s cílem usnadnit komunikaci mezi výrobci obalových prostředků a výrobci potravin a kosmetiky a zároveň poslouží kontrolním orgánům - hygienikům.

Nově obsahuje například:

  • 6.6. TRIMAN recyklační znak pro Francii, str.18;
  • 7.11.1. Prohlášení o shodě - plasty materiály/předměty, meziprodukty, látky str.24;
  • 8. Plastové obalové prostředky pro kosmetiku včetně simulantů kosmetických přípravků str.31;
  • Informaci o vydání Směrnice Švýcarského obalového institutu: SVI Guideline „Überprüfung und Bewertung der Barrierewirksamkeit von Innenbeuteln für Lebensmittelverpackungen in Recyclingkarton“ / SVI Guideline 2015.01_internal bags, Specification and testing of barrier efficiency / Specifikace a testování vnitřních sáčků jako účinné bariéry vůči olejům v papírových obalech z recyklovaný papírů a lepenek, str.49;
  • - Příloha 13 - Vzor (specimen) PROHLÁŠENÍ O SHODĚ 1935 - PP granulát.

Manuál je ve formátu pdf postupně bezplatně zasílán účastníkům semináře Obaly pro potraviny a kosmetiku. Ostatní zájemci si jej mohou objednat zde.

Obsah manuálu zde.

Autoři uvítají připomínky, podněty, aby mohli lépe vyhovět požadavkům všech zainteresovaných stran.

.