Společnost SIG oznámila na přelomu měsíců duben/květen uvedení na trh svého nového aseptického systému plnění sáčků. Technologie, která je dodávána pod názvem SIG Prime 55 In-Line Aseptic, významně snižuje složitost dodavatelského řetězce a zlepšuje celkové náklady na výrobu asepticky balených produktů v sáčcích.
Inovativní plnicí zařízení pro předvyrobené sáčky se vyznačuje in-line sterilizací sáčků pomocí vlastního systému trysek, čímž odpadá nutnost předsterilizace sáčků s tryskami od třetích stran výrobců. Výsledný systém také snižuje složitost dodavatelského řetězce a zlepšuje celkové náklady na výrobu asepticky balených produktů v sáčcích.
Netrpělivě očekávaná technologie na trhu
Nový plnicí systém byl již hojně diskutován ještě před svým uvedením na trh, na výstavě Anuga FoodTec 2024 v Kolíně nad Rýnem v Německu. O technologii lze hovořit jako o novince v celosvětovém měřítku. Christoph Wegener, Chief Markets Officer,SIG, doplnil: „SIG má značnou historii ve vývoji technologií pro aseptické balení. Zákazníci po celém světě očekávají od SIG nejnovější inovace, které posouvají jejich značky kupředu. Nový SIG Prime 55 In-Line Aseptic je další z dlouhé řady těchto inovací.
Hygienická bezpečnost bez potřeby předsterilizace
Nový plnicí systém nabízí technologický pokrok tím, že přenáší odborné znalosti SIG v technologii aseptického plnění s in-line sterilizací, která se úspěšně používá po desetiletí v oblasti kartonových obalů, do technologie balení do sáčků.
Průlomem je způsob in-line sterilizace sáčků tryskou, která zajišťuje průtok sterilizačního prostředku a pokrytí obalu, když je v plnicím tunelu. Tím, že se eliminuje potřeba předsterilizace sáčků, SIG je schopen poskytnout výrobcům plnou kontrolu a flexibilitu jejich výroby. Asepticky balené potraviny a nápoje si zachovávají svou vysokou kvalitu a lze je skladovat po dlouhou dobu bez chlazení nebo konzervačních látek. Výsledné produkty jako ovocné pyré, omáčky a dětská výživa chutnají skvěle a zachovávají si nutriční hodnotu