Nejnovějším výsledkem technologického vývoje známého nápojového giganta Tetra Pak je nízkoenergetická výrobní linka na šťávu, nektar a neperlivé nápoje, která je svým konceptem první svého druhu. Revoluční proces zpracovává nápoj ve dvou samostatných proudech pomocí technologických kombinací všech potřebných operací.

 

Nový typ nízkoenergetické linky na zpracování šťávy, nektaru a dalších nápojů umožňuje zpracování surovin s novou úrovní účinnosti. Inovativně využívá jedinečnou kombinaci technologie pasterizace, filtrace a UV světla k ošetření nápojů ve dvou samostatných proudech, které jsou asepticky smíchány dohromady do konečného nápoje.

Nemalé úspory energie i vody

Namísto pasterizace celého objemu produktu, nová výrobní linka odděluje vodu a pasterizuje pouze koncentrát. Voda je ošetřena odděleně filtrací a UV světlem, což vyžaduje mnohem méně energie. Nová technologie umožňuje snížit spotřebu energie až na 67% a spotřeba vody využívaná ve srovnatelném technologickém procesu je snížena až na 50%.

Nová technologie odpovídá udržitelnému trendu

Technologická novinka představuje pro své uživatele udržitelnější a efektivnější řešení. Výsledek vývoje plně odpovídá současnému trendu, kdy lidé stále více hledají způsoby, jak vést zdravější životní styl s menšími environmentálními dopady a zlepšení celkové udržitelnosti produktu.