Pokud zákazník kupuje potravinu, jedním z měřítek kvality, které u ní hledá, je čerstvost. Při nákupu masa je toto měřítko ještě umocněno. Společnost Sealed Air vyvinula pro svého zákazníka obal, který vzhled masa dokáže i násobně vizuálně umocnit. Obal zaujal i náročnou porotu WPO a obdržel ocenění WorldStar.
Ochranné balení (preservative packaging) je běžný způsob, jak prodloužit trvanlivost čerstvého masa při jeho distribuci a maloobchodním prodeji a zachovat jeho čerstvý vzhled. Při balení se běžně používá jak modifikované atmosféry s vysokým podílem kyslíku, tak i vakuum. Alternativním, poměrně moderním typem malospotřebitelského balení masa je vakuové skin balení. Tento relativně nový způsob vakuového balení spočívá v umístění produktu na podložní misku a přebalení horní fólií pod vakuem při současném působení vyšší teploty. Ohřev horní folie způsobí její změkčení, která potom těsněji obepne výrobek, proto označení „skin“ (angl. skin = kůže). Tento postup umožňuje použít vakuum šetrněji. Následkem je menší množství uvolněné tekutiny a delší trvanlivost v porovnání s klasickým vakuovým balením
Svěží, chutné maso s vynikajícím vzhledem
Balení, které udržuje potravinu svěží a chráněnou déle a dává jí vynikající vzhled - to je, co systém Cryovac® Darfresh® dělá pro steaky z Kosteleckých Uzenin, a.s. Díky prvotřídnímu vzhledu a možnému svislému umístění je možné zatraktivnit jejich vystavení v regálech.
Vysoká bariéra speciálního skin balení
Darfresh® proces využívá speciálně tvarovatelnou vrchní smrštitelnou folii, která pevně, avšak zároveň jemně zkopíruje tvar výrobku bez narušení jeho tvarů. Celistvost sváru v celé ploše kolem výrobku chrání proti ztrátě vakua, avšak udržuje balení snadno otevíratelné pro zákazníka. Vysoká bariera a mechanická odolnost zvyšuje trvanlivost a podstatně snižuje možnost plýtvání potravinami.