Biopekárna Zemanka a značka UGO představují zcela novou řadu cirkulárních sušenek a krekrů. Jako suroviny využívají lisované ovocné a zeleninové zbytky z výroby paskalizovaných čerstvých šťáv a další ingredience v bio kvalitě. A jak jinak v jednoduchých ale velmi pěkných obalech.

 

„Dužinky jsou prvním společným projektem UGO a Zemanky, ale už našim druhým projektem cirkulárního pečení. Mám obrovskou radost, že takovéto unikátní a inovativní projekty nyní v Česku vznikají a naše rodinná biopekárna je pomáhá tvořit,” říká o projektu Jan Zeman, majitel Biopekárny Zemanka. Právě jeho podnik už od loňského roku peče ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem pivovarské krekry, které využívají zbytkové mláto po výrobě piva.

Kofola akci fandí!

Letošní spojení se značkou UGO si klade za cíl zamezit plýtvání kvalitním ovocem a zeleninou. „Ztotožňujeme se s filozofií zero waste. Snažíme se proto minimalizovat množství odpadu, který vzniká v souvislosti s naším podnikáním. A pokud už nějaké odpady vznikají, hledáme pro ně smysluplné využití," vysvětluje Jannis Samaras, šéf Skupiny Kofola, do které patří i čerstvé šťávy UGO.  

Zemanka s Ugem plánují i hypermarkety

Dužinky, které jsou vhodné i pro vegany, objevíte už nyní na e-shopu Biopekárny Zemanka a ve vybraných UGO Freshbarech a Salateriích. V průběhu léta se začnou distribuovat i do vybraných sítí hypermarketů, drogerií a prodejen se zdravou výživou. Za zmínku určitě stojí I velmi jednoduché, ale přesto pěkně rozpoznatelné obaly v podobě průhledných sáčků s výraznými etiketami, které znázorňují chuť majoritní příchutě.