Nejvýznamnější veletrh investičních příležitostí pro nápojový průmysl v tomto roce se koná již tento týden (8. – 10. 11.) v německém Norimberku. Předpokládá se, že se na Brau Beviale opět sejde přibližně 37 000 odborných návštěvníků a cca 1100 vystavovatelů. Vedle technologií, se návštěvníci mohou setkat i s nejnovějšími trendy v oblasti výroby a balení piva, alkoholických i nealkoholických nápojů.
Hala 9 udělá radost především pivařům, svá piva zde bude presentovat 250 výrobců z 20 zemí světa. Každý den zde budou probíhat i ochutnávky pod vedením zkušených sommelierů.
Nové chutě i obaly v alko i nealko segmentu
Pokračujícím trendem jsou nové příchutě nápojů. Ty se stávají výzvou i pro designery obalů, kteří navrhují obaly tak, aby nové typy nápojů spotřebitele v co nejvyšší míře upoutaly ještě před konzumací. Velké popularitě se přitom těší nejenom nealkoholické vody, přírodní šťávy, ale i alkohol, včetně vína.
Kolik zkonzumujeme vína
V roce 2015 celosvětová spotřeba vína byla kolem čtyř litrů na obyvatele. Extrémně nízká spotřeba je v Africe (0,5 l) a Asii (0,8 l). Naopak v Západní Evropě se konzumace pohybuje okolo 31 litrů na osobu. Největšími konzumenty zůstává i nadále Francie (51 l) a Itálie (46 l). Velký potenciál se očekává zejména na čínském trhu (předpoklad podle prognozy Mintel až 100% nárůst do roku 2017).